Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Αμετάβλητο το σχέδιο για εισαγωγή στο LSE

Όπως ανακοινώθηκε στις 11 Απριλίου 2016, η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα» ή, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») επιδιώκει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange, «LSE»). Για να επιτύχει μια τέτοια εισαγωγή και μια ενδεχόμενη συμπερίληψη της στους δείχτες FTSE UK, η Τράπεζα εξετάζει τη δημιουργία νέας μητρικής εταιρείας.

Σε συνέχεια του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τράπεζα αξιολογεί προσεκτικά τις εξελίξεις. Παρά το γεγονός ότι τα σχέδια για εισαγωγή της στην premium κατηγορία του LSE στο παρόν στάδιο παραμένουν αμετάβλητα, η Τράπεζα παρακολουθεί στενά τις αντιδράσεις των αγορών, ούτως ώστε να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα για την προτιθέμενη εισαγωγή της.

Η Τράπεζα θα συνεχίσει να διαβουλεύεται με τους μετόχους της και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για τον καθορισμό των κατάλληλων ενεργειών, περιλαμβανομένης και της επιλογής της χώρας για σύσταση της νέας μητρικής εταιρείας, εστιάζοντας σε χώρα εντός της Ευρωζώνης.

Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v