Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MOTOR OIL: Με κουπόνι 3,25% το ομόλογο

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ MONO ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Σύμφωνα με το Νόμο 3556/2007, την απόφαση 1/434/03.07.2007 του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της εταιρία με την επωνυμία MOTOR OIL FINANCE PLC (η «Εκδότρια») τιμολόγησε την προσφορά των ομολογιών του Ομολογιακού Δανείου ύψους 350 εκατ. Ευρώ και λήξης 2022 (οι «Ομολογίες») με επιτόκιο τοκομεριδίου 3,250% ετησίως και τιμή έκδοσης των Ομολογιών στο 99,433% της ονομαστικής τους αξίας.

Η Εκδότρια ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και Ουαλίας. Οι Ομολογίες θα είναι εγγυημένες από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενώ έχει υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Global Exchange Market (GEM) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας (Irish Stock Exchange).

Γενικός Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner) της έκδοσης ήταν η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η Goldman Sachs International, η ING Bank N.V., London Branch, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ήταν Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Ομολογιών, μαζί με ταμειακά διαθέσιμα, θα χρησιμοποιηθούν από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. για την αποπληρωμή όλων των ομολογιών ύψους 350 εκατ. Ευρώ σταθερού επιτοκίου 5,125% λήξεως 2019 που έχει εκδώσει η Εκδότρια, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής της προβλεπόμενης προσαύξησης (premium) και των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v