Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FRIGOGLASS: Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης και δημοσίευσης των οικονομικών της καταστάσεων για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2017 και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. (η “Εταιρεία”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της από 14/4/2016 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας εξακολουθεί να υπάγεται σήμερα στην Κατηγορία Επιτήρησης.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατ' εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς για την εταιρική χρήση που έληξε την 31/12/2015 τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας ήταν αρνητικά και οι λογιστικές ζημίες ήταν μεγαλύτερες του 30% των ιδίων κεφαλαίων. Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 15/4/2016.

Αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Εταιρεία για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην υπαγωγή στην κατηγορία αυτή, η Frigoglass ανακοίνωσε στις 13 Απριλίου 2017 τη σύναψη νομικά δεσμευτικής συμφωνίας σχετικά με τους βασικούς όρους της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της με την επιτροπή ομολογιούχων, τους βασικούς τραπεζικούς της δανειστές καθώς και τον κύριο μέτοχό της. Μεταξύ των όρων της ανωτέρω συμφωνίας, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μακροπρόθεσμα βιώσιμης κεφαλαιακής δομής, περιλαμβάνεται και η αύξηση κεφαλαίου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων προκειμένου να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v