Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FRIGOGLASS: Διαδικασία αναδιάρθρωσης κεφαλαίου

Η Frigoglass Α.Β.Ε.Ε. (η «Frigoglass», ή η «Εταιρεία» και, από κοινού με τις θυγατρικές της, ο «Όμιλος»), σε συνέχεια των από 19 Σεπτεμβρίου 2017 ανακοινώσεων της αναφορικά με τη δημοσίευση του εγκεκριμένου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Ενημερωτικού Δελτίου για τη δημόσια προσφορά των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στα πλαίσια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (η «Αύξηση Κεφαλαίου») και τον καθορισμό της ημερομηνίας αποκοπής και της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης που απορρέουν από την Αύξηση Κεφαλαίου, παρέχει ενημέρωση για τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου και των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου (η «Αναδιάρθρωση»).

Βάσει του ενδεικτικού χρονοδιαγράμματος που παρατίθεται στις ανωτέρω ανακοινώσεις, η Εταιρεία αναμένει ότι η ημερομηνία υλοποίησης της Αναδιάρθρωσης (Restructuring effective date) τοποθετείται κατά ή περί την 23η Οκτωβρίου 2017. Κατά την εν λόγω ημερομηνία, μεταξύ άλλων, οι πιστωτές του σχεδίου που υπέβαλαν εγκύρως την επιστολή κατόχου λογαριασμού (account holder letter) αναφορικά με το σχέδιο συνδιαλλαγής (το «Σχέδιο») που προτάθηκε από τη θυγατρική της Εταιρείας, Frigoglass Finance B.V. (η «Εκδότρια»), θα λάβουν το αντάλλαγμα και την αμοιβή συγκατάθεσης που δικαιούνται δυνάμει του Σχεδίου καθώς και τους δεδουλευμένους τόκους σύμφωνα με τους όρους αυτού.

Οι πιστωτές του Σχεδίου που άσκησαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στη χορήγηση του νέου δανεισμού με εξασφάλιση πρώτης τάξης θα λάβουν ειδοποίηση από τη Lucid Issuer Services Limited για το αναλογούν ποσό της συμμετοχής τους και την προθεσμία καταβολής του κατά ή περί την 25η Σεπτεμβρίου 2017.

Δεδομένου του εν λόγω εκτιμώμενου χρονοδιαγράμματος, η Frigoglass προέβη σε τροποποίηση της από 12 Απριλίου 2017 δεσμευτικής συμφωνίας, η οποία συνήφθη με ορισμένους από τους πιστωτές του Ομίλου στην οποία τέθηκαν οι βασικοί όροι της Αναδιάρθρωσης, προκειμένου να παραταθεί η απώτατη ημερομηνία υλοποίησης της Αναδιάρθρωσης μέχρι την 6 η Νοεμβρίου 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v