Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ανακοίνωση

29 Σεπτεμβρίου2017

Η εταιρεία «Γ.Ε.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.Ε.» στο πλαίσιο της δημοσίευσης της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της 30ης Ιουνίου 2017 (περίοδος 01/01/2017 – 30/06/2017)και κατ' εφαρμογή της παρ.4.1.4.4 του κανονισμού του Χ.Α. ανακοινώνει τα εξής:

Οι μετοχές της εταιρείας με την από 7/4/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στη κατηγορία επιτήρησης κατ' εφαρμογή του κριτηρίου 1α του άρθρου 3.1.2.4 του κανονισμού του Χ.Α. με κριτήριο την σχέση ενοποιημένων ζημιών προς τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της χρήσης 2014 (αρνητικά ίδια κεφάλαια).

Προκειμένου να αρθούν οι λόγοι που οδήγησαν την υπαγωγή των μετοχών της εταιρείας στη κατηγορία επιτήρησης, η διοίκηση της εταιρείας έχει εκπονήσει επιχειρηματικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να ανατραπεί σταδιακάη μέχρι σήμερα ζημιογόνος πορεία και νααποκατασταθούνσταδιακά τα ίδια κεφάλαια:

-                      Προχώρησε ήδη στην υλοποίηση σχεδίου εσωτερικής αναδιάρθρωσης τωνδραστηριοτήτων του Ομίλου, με την ανάληψη της δραστηριότητας από δύο - κατά 100% - θυγατρικές, εκ των οποίων η μία αναλαμβάνει τη δραστηριότητα του Κλάδου Εμπορίας &Τεχνικής Υποστήριξης της Μητρικής και η δεύτερη των Προϊόντων Singer και μικρών ηλεκτρικών συσκευών. Στόχος η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα των δύο - κατά 100% θυγατρικών, ώστε με την έγκαιρη και επαρκή χρηματοδότηση να διασφαλιστεί η αδιάκοπη τροφοδοσία των πελατών και ο οργανωτικός διαχωρισμός και η εξειδίκευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την επίτευξη πολλαπλών συνεργείων κόστους και κερδοφορίας.

-                      Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Όμιλος και η Εταιρεία να διατηρούν διαχρονικά ικανοποιητικά επίπεδα ρευστότητας, οι δε διαπραγματεύσεις με τις χρηματοδότριες τράπεζες, τόσο για την διασφάλιση των πιστωτικών ορίων χρηματοδότησης, όσο και για νέες χρηματοδοτήσεις και για τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων δανεισμού, είναι συνεχείς, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να κρίνονται ικανοποιητικά.

-                      Ο Όμιλος, επέκτεινε ήδη την εμπορική δραστηριότητα, τόσο στον κλάδο των λευκών οικιακών συσκευών, με το σήμα «Ιζόλα» που κατέχει, όσο και με τη σύναψη συνεργασίας για την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διάθεση των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Sharp, αλλά και με τη σύναψη συνεργασίας για τη διάθεση των οικιακών κλιματιστικών Daikin.Ο Όμιλος, συνεχίζοντας να έχει κυρίαρχη θέση στην αγορά κλιματιστικών,  είναι  έτοιμος να αξιοποιήσει τις αλλαγές που επέρχονται με τις οδηγίες της Ε.Ε.που αναμένεται να επιφέρουν σημαντική αύξηση της ζήτησης κλιματιστικών νέας γενιάς.

Με βάση τα παραπάνω, η Διοίκηση πιστεύει ότι θα  ανατραπεί σταδιακά η μέχρι σήμερα ζημιογόνος πορεία της εταιρείας και θα αποκατασταθείσταδιακά το κεφάλαιο κινήσεως και τα ίδια κεφάλαια.

 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v