Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALPHA BANK: Πώληση χαρτοφυλακίου

Η Alpha Bank A.E. ανακοινώνει ότι από κοινού με την Alpha Bank Romania S.A. (εφεξής από κοινού η «Τράπεζα») εισήλθαν σε οριστική συμφωνία για την πώληση ενός Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων συνολικού υπολοίπου ύψους Ευρώ 360 εκατ. περίπου.

Το Χαρτοφυλάκιο θα πωληθεί σε εταιρίες που χρηματοδοτήθηκαν από κοινοπραξία διεθνών επενδυτών, στην οποία περιλαμβάνονται η Deutsche Bank AG, επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AnaCap Financial Partners LLP και επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της APS Investments S.à.r.l. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.

Με την εν λόγω συναλλαγή, καθώς και με την πώληση το τρίτο τρίμηνο του 2017 ενός Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Λιανικής συνολικού υπολοίπου ύψους Ευρώ 50 εκατ. περίπου σε εταιρία του νορβηγικού ομίλου B2Holding ολοκληρώνονται οι ενέργειες της Τραπέζης για την πώληση ενός σημαντικού μέρους των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της στη Ρουμανία.

Η συναλλαγή συμβαδίζει πλήρως με το Σχέδιο Αναδιαρθρώσεως της Τραπέζης και συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του, ενώ ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων των ανωτέρω συναλλαγών αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την Τράπεζα λογιστικά και κεφαλαιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v