Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ενημέρωση για την πώληση της Banca Romaneasca

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σε σχέση με την πώληση της θυγατρική της στην OTP Bank Romania («OTP»), ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση της OTP για την απόκτηση του 99,28% της Banca Romaneasca (“BROM”). Η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της BROM. Η BROM συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ.

Η ΕΤΕ διερευνά τις διάφορες στρατηγικές επιλογές για τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.

Η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενεργεί ως Διεθνής Νομικός Σύμβουλος και η PeliFilip σαν τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v