Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Αναχρηματοδότηση Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι η Συγγενής εταιρεία, ΑΔΜΗΕ Α.Ε. στις 29 Ιουνίου 2018 ολοκλήρωσε την διαδικασία αναχρηματοδότησης του Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου («ΚΟΔ») που είχε συνάψει με Ελληνικές Τράπεζες το 2017 και είχε περιθώριο επιτοκίου 6,25%, συνάπτοντας νέο ΚΟΔ με το περιθώριο επιτοκίου να ανέρχεται πλέον στο 3%.

Ειδικότερα, το νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους περίπου 228 εκατ ευρώ είναι πενταετούς διάρκειας, άνευ εξασφαλίσεων και κρατικής εγγύησης με βασικό περιθώριο επιτοκίου 3% ετησίως. Η μείωση του κόστους δανεισμού εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δαπανών από τόκους ύψους 7,4 εκατ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση, με θετικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί το τελευταίο βήμα της διαδικασίας αναχρηματοδότησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι εντός του Α' εξαμήνου 2018, η τελευταία σύναψε δανειακή σύμβαση ύψους 199 εκατ. ευρώ με τις τράπεζες Bank of China (Luxembourg) S.A. και Industrial and Commercial Bank of China Limited. Τα παραπάνω δάνεια, συμπεριλαμβανομένου των δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, συνολικού ύψους 270 εκατ ευρώ, έχουν συναφθεί με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους. Χάρη στις κινήσεις αυτές η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. από θέση ισχύος θα συνεχίσει να υλοποιεί το φιλόδοξο πρόγραμμα επενδύσεών της, στο οποίο κεντρική θέση καταλαμβάνουν οι διασυνδέσεις των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v