Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Το νέο ΔΣ

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ ΑΕ ή Εταιρεία) ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, εξέλεξε σήμερα ως νέα μέλη, τους κ.κ. Μανούσο Μανουσάκη, Βασίλειο Καφούρο, Ιωάννη Μάργαρη, Αθανάσιο Μισδανίτη και Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών κ.κ. Νικόλαου Καραβίτη, Στυλιανού Πέτσα, Θεόδωρου Ματάλα, Λεωνίδα Φιλιππόπουλου και Χρήστου Καστώρη, για το υπόλοιπο της θητείας τους, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2015.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας, ως εξής:

Mιχαήλ Τσαμάζ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος

Μανούσος Μανουσάκης

Αντιπρόεδρος – Μη εκτελεστικό μέλος

Χαράλαμπος Μαζαράκης

Εκτελεστικό μέλος

Claudia Nemat

Μη εκτελεστικό μέλος

Klaus Müller

Μη εκτελεστικό μέλος

Raphael Kübler

Μη εκτελεστικό μέλος

Βασίλειος Καφούρος

Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος

Ιωάννης Μάργαρης

Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος

Αθανάσιος Μισδανίτης

Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος

Παναγιώτης Ταμπούρλος

Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος

Bιογραφικά

Βιογραφικό Σημείωμα κ. M. Μανουσάκη

Ο κ. Μανούσος Μανουσάκης κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού. Είναι Διδάκτωρ (Τεχνικές ελέγχου διάδοσης σε Μη γραμμικά & DWDM οπτικά δίκτυα) καθώς και διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2006 έως το 2010 εργάστηκε ως Μηχανικός ανάπτυξης υπηρεσιών συνεγκατάστασης τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη Γενική Διεύθυνση Εγχώριων Παρόχων του ΟΤΕ, ως Project Manager υλοποίησης του έργου RUO (Reference Unbundling Offer) καθώς και ως Προϊστάμενος του Τμήματος Υπηρεσιών Συνεγκατάστασης της ίδιας Διεύθυνσης. Ο κ. Μανουσάκης συμμετείχε στην ανάπτυξη του δικτύου και των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις Αττικές Τηλεπικοινωνίες καθώς επίσης και διατέλεσε σύμβουλος του Πανεπιστημίου Ιονίου για την κατασκευή μητροπολιτικών οπτικών δικτύων σε 4 πόλεις. Επίσης παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Δ.Ε.Η σε ζητήματα Οπτικών Επικοινωνιών. Την περίοδο 2005-2006 εργάστηκε ως Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Συμμετείχε στη σχεδίαση βραβευμένου από το Metro Ethernet Forum μητροπολιτικού δικτύου Ethernet καθώς και σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα ενώ έχει δημοσιεύσει invited paper στο Journal of Lightwave Technology.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. B. Καφούρου

Ο κ. Βασίλειος Καφούρος κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες (με ειδικότητα στον Εθνικό Οικονομικό Προγραμματισμό) από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (με ειδικότητα στα Οικονομικά) και πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Essex στην Αγγλία. Από τον Απρίλιο του 2010 είναι ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ από τον Ιανουάριο του 1997 είναι Ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.). Κατά το διάστημα 2003-2009 υπήρξε Ειδικός Επιστήμονας στο τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου δίδαξε και στο Διδακτορικό Πρόγραμμα. Ο κ. Καφούρος ήταν επίσης Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (2000-2001) και στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Αθηνών (2000-2003). Την περίοδο 1990-1995 διετέλεσε Λέκτορας στη Σχολή Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Charles Sturt University - Mitchell της Αυστραλίας και στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Australian Catholic University, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Ι. Μάργαρη

Ο κ. Ιωάννης Μάργαρης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το 2012 απέκτησε μεταδιδακτορικό τίτλο από το τμήμα Αιολικής Ενέργειας του Πολυτεχνείου Δανίας (DTU) όπου παράλληλα εργάστηκε ως Ερευνητής-Επίκ. Καθηγητής σε θέματα σχετικά με τη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) σε αυτόνομα και διασυνδεδεμένα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Μάργαρης, είναι ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στα θέματα τεχνολογίας και βιομηχανικής πολιτικής, τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις καθώς και του Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων. Από το 2006 παραδίδει διαλέξεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου της Δανίας με αντικείμενο την ανάλυση συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την ενσωμάτωση τους στο δίκτυο. Την περίοδο 2007-2008 εργάστηκε στη Διεύθυνση Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων της ΔΕΗ όπου συμμετείχε σε μελέτες λειτουργίας και επέκτασης του δικτύου. Έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, περιοδικά, και ιστοσελίδες σχετικά με την τεχνολογία, την βιομηχανική πολιτική, τις τεχνολογίες ενέργειας, οικοσυστήματα καινοτομίας κλπ. Είναι μέλος του Τεχνολογικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronics Engineers) και της FLOK Society.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Αθ. Μισδανίτη

Ο κ. Αθανάσιος Μισδανίτης είναι ειδικός σύμβουλος στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ενώ την περίοδο 2013-2015 διετέλεσε οικονομικός αναλυτής και οικονομικός ερευνητής στο γραφείο του Αντιπροέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι υποψήφιος Διδάκτορας Οικονομικών στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Business Innovation with Entrepreneurship & Innovation Management) από το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διπλωματούχος Οικονομολόγος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διαθέτει ισχυρό υπόβαθρο στα Οικονομικά, Χρηματοοικονομικά και τη Δημόσια Πολιτική καθώς και εμπειρία σε συνεργασίες με διεπιστημονικές ομάδες και εμπειρογνώμονες για την ενημέρωση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής. Ο κ. Μισδανίτης έχει ειδικές γνώσεις σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των δημόσιων πολιτικών (νομοθεσία, φόροι, ρυθμίσεις κλπ) στην Ελλάδα και αποτελεί μέλος της ομάδας που επεξεργάζεται το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος και αναλυτής στον ιδιωτικό τομέα σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κ. Μισδανίτης είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Κ. Χριστόπουλου

Ο κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος είναι Διδάκτωρ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οικονομική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου PARIS-I-PANTHEON SORBONNE καθώς και Διπλωματούχος Οικονομικών Επιστημών της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε από το 1988 έως το 2014 στον ΟΤΕ, στον τομέα των Διεθνών Επενδύσεων και των Χρηματοοικονομικών Λειτουργιών. Την περίοδο 2007-2013 διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικής - Σχεδιασμού και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, ενώ την περίοδο 2013-2014 διετέλεσε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Corporate Finances Ομίλου ΟΤΕ. Ο κ. Χριστόπουλος ήταν μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων: του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. (1989-1992), της Telekom Serbia (2004-2011) και της ΟΤΕ Εstate (2009-2014). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τάσεις ανάπτυξης του κεφαλαίου στην Ελλάδα» (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, 1991), καθώς και άρθρων με θέματα: Διεθνοποίηση της Οικονομίας, Ιδιωτικοποιήσεις-Τηλεπικοινωνίες. Ο κ. Χριστόπουλος είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v