Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Προαναγγελία γενικής συνέλευσης

Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα») ανακοινώνει σήμερα τη δημοσίευση της Εγκυκλίου Μετόχων (η «Εγκύκλιος»), και συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της (η «ΕΓΣ») ως μέρος της διαδικασίας για υποβολή αίτησης για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου, όπως ανακοινώθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2016.

Η ΕΓΣ έχει συγκληθεί για την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:00 π.μ., στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας. Όλοι οι μέτοχοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων της Τράπεζας στις 5 Δεκεμβρίου 2016, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στην ΕΓΣ.

Η ΕΓΣ έχει συγκληθεί βάσει οδηγιών του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας (το «Δικαστήριο») ως μέρος του προτεινόμενου Σχεδίου Διακανονισμού (το «Σχέδιο») της Τράπεζας, το οποίο εάν εγκριθεί, θα εισαγάγει την Bank of Cyprus Holdings Plc («BOC Holdings») ως τη νέα μητρική εταιρία της Τράπεζας. Στην ΕΓΣ, θα προταθούν ψηφίσματα για έγκριση του Σχεδίου και της σχετικής μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θεωρεί το Σχέδιο δίκαιο και εύλογο.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θεωρεί ότι το Σχέδιο είναι προς το συμφέρον της Τράπεζας και των Μετόχων στο σύνολό τους και, ως εκ τούτου, συστήνει ομόφωνα όπως οι Μέτοχοι υπερψηφίσουν το Σχέδιο και τα Ψηφίσματα του Σχεδίου κατά την ΕΓΣ, όπως προτίθεται να πράξει και το ίδιο σε σχέση με τα μετοχικά δικαιώματα του κάθε Διοικητικού Συμβούλου.

Οι μέτοχοι προτρέπονται να ψηφίσουν στην ΕΓΣ ή να διορίσουν πληρεξούσιο αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει εκ μέρους τους. Το έγγραφο διορισμού πληρεξούσιου αντιπροσώπου εμπεριέχεται στην Εγκύκλιο. Τα έγγραφα διορισμού πληρεξούσιου αντιπροσώπου πρέπει να κατατεθούν στην Τράπεζα το αργότερο μέχρι τις 10:00 π.μ. στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν όσες περισσότερες ψήφοι είναι δυνατόν στην ΕΓΣ (είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξούσιου αντιπροσώπου) ώστε το Δικαστήριο να ικανοποιηθεί ότι υπάρχει δίκαιη και εύλογη αντιπροσώπευση της γνώμης των Μετόχων της Τράπεζας στο σύνολό της. Εάν το Σχέδιο τεθεί σε ισχύ, θα καταστεί δεσμευτικό για όλους τους Μετόχους, ανεξαρτήτως από το εάν συμμετείχαν ή όχι, ή εάν ψήφισαν υπέρ ή κατά του Σχεδίου ή των Ψηφισμάτων του Σχεδίου στην ΕΓΣ.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Σχέδιο, καθώς και η πρόσκληση για τη σύγκλιση της ΕΓΣ περιλαμβάνονται στην Εγκύκλιο. Η Εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.bankofcyprus.com (παρακαλώ επιλέξτε «Σχέσεις Επενδυτών»). Η εγκύκλιος σε έντυπη μορφή μπορεί να αποκτηθεί κατόπιν αιτήσεως του μετόχου, μέσω της Γραμμής Επικοινωνίας Μετόχων.

Οι μέτοχοι, εάν κατόπιν μελέτης της Εγκυκλίου, έχουν περαιτέρω ερωτήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Επικοινωνίας Μετόχων που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό στον αριθμό +357 80000890 / +357 22129460. Για νομικούς λόγους η Γραμμή Επικοινωνίας Μετόχων θα είναι σε θέση να παρέχει μόνο πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην Εγκύκλιο και δεν θα είναι σε θέση να παρέχει συμβουλές σχετικά με τα προτερήματα του Σχεδίου ή χρηματοοικονομικές, φορολογικές ή επενδυτικές συμβουλές.

*Δείτε την πρόσκληση στη στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v