Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Αποφάσεις ΓΣ

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («Ε.Τ.Ε.») ανακοινώνει ότι σήμερα, 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας στο Μέγαρο Μελά επί της οδού Αιόλου 93, Αθήνα.

Η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε σε απαρτία: - για τα θέματα 1-7 και 9-10 της ημερήσιας διάταξης, με ποσοστό 67,63% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών [εξαιρουμένων των εκδοθεισών υπέρ του Τ.Χ.Σ. κοινών μετοχών (άρθρο 7α παρ. 2 ν. 3864/2010)]. - για τo θέμα 8 της ημερήσιας διάταξης, με ποσοστό 68,11% του συνόλου των κοινών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών [συμπεριλαμβανομένων των εκδοθεισών υπέρ του Τ.Χ.Σ., κοινών μετοχών (άρθρο 7α παρ. 3 ν. 3864/2010)], και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

 Ενέκρινε, μετά από την υποβολή των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών, τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας και του Ομίλου, που αφορούν στην εταιρική χρήση 2016 (1.1.2016 – 31.12.2016).

 Απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Ελεγκτές της Εθνικής Τράπεζας από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρικής χρήσης 2016 (1.1.2016 – 31.12.2016).

 Εξέλεξε για τον έλεγχο των Ετήσιων και των Εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας και του Ομίλου της για τη χρήση 2017, την ελεγκτική εταιρεία «PriceWaterhouseCoopers (PwC)» και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο όπως καθορίσει την αμοιβή της, κατόπιν εισήγησης από την Επιτροπή Ελέγχου της Τράπεζας.

 Ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας για την εταιρική χρήση 2016, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ν. 2190/1920, προσδιόρισε τις αμοιβές του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, του Διευθύνοντος Συμβούλου, των Αναπληρωτών Διευθύνοντων Συμβούλων, και των μη εκτελεστικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2018, ενέκρινε τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας για την εταιρική χρήση 2016, ως μελών των επιτροπών Ελέγχου, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, Διαχείρισης Κινδύνων, Στρατηγικής και προσδιόρισε τις αμοιβές τους μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση έτους 2018 και ενέκρινε τις συμβάσεις της Τράπεζας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά το άρθρο 23α Κ.Ν. 2190/1920.

 Χορήγησε άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 30 παρ. 1 του Καταστατικού, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στους Γενικούς Διευθυντές, τους Βοηθούς Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιρειών του Ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.

 Εξέλεξε ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Τ.Ε., με θητεία έως την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2018 τους κ.κ. Claude Piret (Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου), Πέτρο Σαμπατακάκη (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου), Mike Aynsley, Marianne Økland, Eva Cederbalk, και Παναγιώτα Ιπλιξιάν και ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, με θητεία έως την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2018, τον κ. Χαράλαμπο Μάκκα.

 Ενέκρινε τη συναλλαγή πωλήσεως του 75% της συμμετοχής της Εθνικής Τράπεζας στη θυγατρική εταιρεία με την επωνυμία Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ», έναντι ποσού € 718 εκατ.

Τέλος, στην Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε στους Μετόχους, σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 7 του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 18 παρ. 3 του Καταστατικού της Τράπεζας, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο σε σχετικές συνεδριάσεις του εξέλεξε τα εξής μη εκτελεστικά μέλη Διοικητικού Συμβουλίου: κκ Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ.), Χαράλαμπος Μάκκας (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Claude Piret (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Σπυρίδων Λορεντζιάδης (Μη εκτελεστικό μέλος), Eva Cederbalk (Μη εκτελεστικό μέλος), Παναγιώτης Λευθέρης (Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), Παναγιώτα Ιπλιξιάν (Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Οι εν λόγω εκλογές μελών έλαβαν χώρα σε πλήρωση κενών θέσεων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v