Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EBZ: Προαναγγελία ΓΣ

Με την από 29.09.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα μετόχου δυνάμει του αρ. 39 παρ.1 του Ν. 2190/20, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΕ», καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρίας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνέλθει στα γραφεία της έδρας της Εταιρίας που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Μητροπόλεως 34, κατά την 20η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

2. ΟΡΙΣΜΟΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

3. ΟΡΙΣΜΟΣ - ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σύμφωνα με τα άρθρα 26 παρ. 2β και 28α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους από τα άρθρα 3 και 6 του Ν. 3884/2010 αντίστοιχα, η Εταιρία ενημερώνει τους κ.κ. Μετόχους για τα ακόλουθα:



Α. Δικαίωμα Συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ης Οκτωβρίου 2017 δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως Μέτοχοι της Εταιρίας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.) («φορέας»), στα οποία τηρούνται οι κινητές αξίες (μετοχές) της Εταιρίας, κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας που προηγείται της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι την 15.10.2017 («Ημερομηνία Καταγραφής»). Η μετοχική ιδιότητα κατά την Ημερομηνία Καταγραφής θα αποδεικνύεται με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης του ως άνω φορέα στα γραφεία της Εταιρίας (Διεύθυνση: Μητροπόλεως 34, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 296400) το αργότερο την τρίτη (3η) ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι τη 17.10.2017 ή εναλλακτικά θα ληφθεί με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρίας με τα αρχεία του ως άνω φορέα.

Όσοι από τους Μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός της ως άνω προθεσμίας, να καταθέσουν σύμφωνα με το Νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του άρθρου 28α του Κ.Ν. 2190/1920, ο εν λόγω Μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο κατόπιν άδειάς της.

Επισημαίνεται ότι, για τη συμμετοχή των Μετόχων στη Γενική Συνέλευση δεν απαιτείται πλέον η δέσμευση των μετοχών τους ή η τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας που να περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών κατά το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης. Κάθε μετοχή παρέχει δικαίωμα μιας ψήφου.

Το Καταστατικό της Εταιρίας δεν προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα χωρίς τη φυσική παρουσία των Μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της ή τη δυνατότητα άσκησης δικαιώματος ψήφου τους στη Γενική Συνέλευση εξ αποστάσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v