Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΒΚΑ: Αποφάσεις ΓΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.3 του Κανονισμού του Χ.Α. σας γνωρίζουμε ότι σήμερα, 11η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρίας μας 18ο ΧΛΜ Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε με απαρτία 71.72%, παραστάθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν δια αντιπροσώπου δέκα πέντε (15) μέτοχοι που κατείχαν 17.256.556 μετοχές και ψήφους, επί συνόλου 24.060.000 μετοχών και ελήφθησαν ομόφωνα και παμψηφεί οι παρακάτω αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:



ΘΕΜΑ 1ον

Παροχή άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23α παρ. 2 του κ.ν. 2190/1920 για την εξαγορά από την εταιρία, μετοχών θυγατρικής της εταιρίας, που κατέχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.



Παρασχέθηκε η άδεια στην εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920, να προβεί στην εξαγορά από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κον Παναγιώτη Κρεμύδα, του ποσοστού των μετοχών της θυγατρικής εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.-ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» που κατέχει, το οποίο ανέρχεται σε 7,25% και αντιστοιχεί σε σαράντα τρεις χιλιάδες πεντακόσιες μετοχές (43.500), έναντι ποσού εκατόν είκοσι επτά χιλιάδων οκτακοσίων ενενήντα ευρώ (127.890 €), ήτοι 2,94 ευρώ ανά μετοχή.



ΘΕΜΑ 2ον

Παροχή εγκρίσεως για την εξαγορά από την εταιρία, μετοχών θυγατρικής εταιρίας από τους μετόχους της μειοψηφίας.



Εγκρίθηκε η εξαγορά από την εταιρία των μετοχών των μετόχων της μειοψηφίας της θυγατρικής εταιρίας «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ», οι οποίες ανέρχονται (μαζί με εκείνες του Κου Παναγιώτη Κρεμύδα) σε εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) και αντιστοιχούν στο 25% του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής.



ΘΕΜΑ 3ον

Επέκταση του σκοπού της εταιρίας και τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της.



Αποφασίσθηκε η τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρίας, που έχει μετά την τροποποίησή του ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 2

Σκοπός της εταιρίας είναι:

α. - Η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα με oπoιoδήπoτε τύπo, oίκωv εσωτερικού ή εξωτερικού, ασχoλoυμέvωv με την εξαγωγή, εισαγωγή και την εv γένει εμπορία κάθε είδους Βιομηχανικών προϊόντων, καθώς η μεσολάβηση τωv oίκωv αυτών με την πελατεία τους στην Ελλάδα.

β. - Η εισαγωγή και εv γένει εμπορία κάθε είδους βιομηχανικών ή αγροτικών προϊόντων.

γ. - Η συμμετοχή σε άλλες εμπορικές ή βιομηχανικές εταιρίες του εσωτερικού και του εξωτερικού, ή σε εταιρίες παραγωγής βιομηχανικών, ή γεωργικών προϊόντων, ή σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και γενικά εταιριών που επιδιώκουν τους αυτούς ή παρεμφερείς με την εταιρία σκοπούς.

δ. - Η ίδρυση και λειτουργία εργοστασίου ή εργοστασίων κατασκευής, μετασκευής συναρμολογήσεως και επεξεργασίας, εξαρτημάτων συνδέσεως αυτών, βιομηχανικής ή oικιακής κρoυvoπoιΐας καθώς και συγκροτημάτων ή συσκευών επεξεργασίας και καθαρισμού υδάτων, βιομηχανικών αποβλήτων και κάθε φύσεως λυμάτων.

ε. - Η ίδρυση νέων εταιριών, η συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου άλλων εταιριών οποιασδήποτε μορφής και οποιουδήποτε σκοπού στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

στ. - Η αγορά, πώληση, ανταλλαγή και γενικά απόκτηση ή μεταβίβαση ή διάθεση μετοχών, εταιρικών μεριδίων ή συμμετοχών πάσης φύσεως, σε οποιαδήποτε εταιρία οποιασδήποτε μορφής στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, προς το σκοπό μακροπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης ή βραχυπρόθεσμης επενδύσεως ή τοποθετήσεως.

ζ. - Η ανάληψη της διαχείρισης άλλων νομικών προσώπων καθώς και άλλων επιχειρήσεων έναντι ανταλλάγματος.

η. - Η παραγωγή, η εμπορία και η προμήθεια ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και από συμβατικά καύσιμα, για οικιακές, βιομηχανικές και λοιπές χρήσεις.



ΘΕΜΑ 4ον

Παροχή εγκρίσεως για συγχώνευση με απορρόφηση από την εταιρία των δύο θυγατρικών της εταιριών.



Εγκρίθηκε η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για συγχώνευση με απορρόφηση των θυγατρικών εταιριών της εταιρίας, «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ» και «ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.» από την εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του κ.ν 2190/20 και των και των άρθρων 1-5 του ν. 2166/93, με ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.12.2017, και



εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι συγχωνεύσεις των δύο θυγατρικών εταιριών με απορρόφηση τους από την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v