Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JUMBO: Ανακοίνωση πωλήσεων α΄ εξαμήνου 2015-2016

Ο Όμιλος Jumbo ενημερώνει τους μετόχους συνεταίρους του για την πορεία των μεγεθών για το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2015 που αποτελούν το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν οι δυσκολότεροι της τελευταίας 20ετίας για την ελληνική οικογένεια αλλά και για την οικονομία. Οι περίπου 5.000 εργαζόμενοι του Ομίλου Jumbo απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ώστε κάθε νοικοκυριό να απολαμβάνει με χαμηλό κόστος, τα αγαθά που έχει ανάγκη.

Η δυναμική των πωλήσεων κατά τη διάρκεια των πρώτων 5 μηνών της τρέχουσας οικονομικής χρήσης που είχε ανακοινώσει η διοίκηση, συνεχίστηκε και τον Δεκέμβριο. Κατά συνέπεια για τους πρώτους έξι μήνες:

Τα καταστήματα στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση τζίρου της τάξης του 3%, ξεπερνώντας ακόμα και την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για μηδενική αύξηση στην τρέχουσα χρήση.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία. Ο τζίρος στα καταστήματα της Ρουμανίας διπλασιάστηκε.

Οι πωλήσεις σε Βουλγαρία και Κύπρο κινήθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, από τον Ιούλιο 2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, οι πωλήσεις σε επίπεδο Ομίλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του +8,97% στα 371,75 εκατομμύρια Ευρώ από 341,13 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσυνό διάστημα.

Η αύξηση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί αρχικά για φέτος δηλαδή αύξηση πωλήσεων από 0%-4%. Κατόπιν τούτου, η διοίκηση αναθεωρεί τον στόχο για αύξηση των πωλήσεων για την τρέχουσα χρήση που τελειώνει στον Ιούνιο του 2016 στο 6% με 8%.

Ο Όμιλος Jumbo, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, διέθετε ένα δίκτυο 73 καταστημάτων πλέον σε 4 χώρες. Aπό αυτά, τα 53 καταστήματα βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 7 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Η αναδιάρθρωση του δικτύου με κύριο γνώμονα την αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί τη βασική στόχευση του επενδυτικού προγράμματος Jumbo.

Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και ο τερματισμός λειτουργίας δύο μικρών καταστημάτων πρώτης γενιάς όπου μελλοντικά θα αντικατασταθούν με νέα υπέρ- καταστήματα σε περιοχές που ακόμα ο Όμιλος δεν έχει παρουσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v