Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΙΚΑΣ: Ενέργειες άρσης της επιτήρησης

Η εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2016 του Ομίλου και της Εταιρείας και σύμφωνα με το άρθρο 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς και των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, γνωστοποιεί τα κάτωθι:

Το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίασή του της 04/04/2012 αποφάσισε σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.4 παρ. β του Κανονισμού του Χ.Α. να μεταφερθούν οι μετοχές της Εταιρείας στην κατηγορία της Επιτήρησης από την συνεδρίαση της 10/04/2012.

Για την αντιμετώπιση των αιτίων που είχαν ως επακόλουθο την υπαγωγή των μετοχών της Εταιρείας στην κατηγορία της Επιτήρησης, η Εταιρεία, στο πλαίσιο της διοικητικής της αναδιάρθρωσης και στη βάση της νέας διοικητικής της ομάδας, έχει επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική της, με στόχο την επαναφορά του Ομίλου στην κερδοφορία.

Οι βασικοί πυλώνες του στρατηγικού σχεδιασμού συνίστανται στην εξυγίανση της εμπορικής πολιτικής, στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία και την ποιότητα, προσφέροντας στον καταναλωτή προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, στην απλοποίηση των δομών με στόχο την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Εταιρείας, στην περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές μας και βελτίωση των μεριδίων αγοράς και στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθεσίμων πόρων της Εταιρείας.

Περαιτέρω, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 υπεγράφη σύμβαση αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και των θυγατρικών εταιρειών της, με το σύνολο των δανειστριών τραπεζών (σε συνέχεια συμφωνίας που είχε υπογραφεί στις 17 Φεβρουαρίου 2016), ήτοι των Eurobank, Alpha και Attica.

Κομβικής σημασίας είναι το γεγονός ότι στη υπογραφή της σύμβασης συμμετείχε η Εταιρεία Chipita AE μέσω θυγατρικής της.

Η προαναφερόμενη Σύμβαση υλοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της το Α' Εξάμηνο του 2017.

Τα σημαντικότερα σημεία που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση και που πραγματοποιήθηκαν το Α' Εξάμηνο του 2017 είναι τα εξής:

Πώληση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της NIKAS BULGARIA EAD και χρήση μερους του τιμήματος για την πλήρη εξόφληση του δανείου της εταιρείας.
Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων κατά € 23,3 εκατ. Το τμήμα της αύξησης που δεν καλύφθηκε από τους υπάρχοντες παλαιούς μετόχους καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από εταιρεία του Ομίλου Chipita.
Απομείωση του δανεισμού της Εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ με διαγραφή κεφαλαίου και τόκων σε συνδυασμό με διακανονισμό και ρύθμιση του υπολοίπου των υποχρεώσεων της, ώστε ο καθαρός δανεισμός μετά την περάτωση της εν λόγω αναδιάρθρωσης ανέρχεται για την Εταιρεία στο ποσό των € 22,7 εκ. και για τον Όμιλο στο ποσόν των €26,8 εκ.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω αναφερομένων ενεργειών είναι :

H σημαντική βελτίωση των Ιδίων Κεφαλαίων της εταιρείας από €-54,0εκ. την 31/12/2016 σε €-6,1 εκ. την 30/06/2017 και του Ομίλου από €-54,6εκ. την 31/12/2016 σε €-8,1εκ. την 30/06/2017.
Η αντιστροφή του αρνητικού Κεφαλαίου Κινήσεως από €-63,8εκ. κατά την 31/12/2016 σε θετικό €4,0εκ για την εταιρεία και από €-65,2εκ. κατά την 31/12/2016 σε θετικό €7,8 κατά την 30/06/2017 για τον Όμιλο.
Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Σύμβασης και Επένδυσης και Αναδιαρθρωσης Δανεισμού , στην οποία προβλέπεται η κεφαλαιοποίηση των Μετοχικών Ομολογιακών Δανείων ύψους €12εκ έως το τέλος της χρήσεως 2017, αναμένεται τα Ιδια Κεφάλαια της εταιρείας και του Ομίλου να είναι θετικά και το Κεφάλαιο Κινήσεως εταιρείας περαιτέρω βελτιωμένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v