ΤτΕ: Μέρισμα 2013

Η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού και των µετόχων της ειδικότερα, σύµφωνα µε το ν.3556/2007 και τον Κανονισµό του ΧρηµατιστηρίουΑθηνών, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η 81η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγµατοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2014, αποφάσισε µεταξύ άλλων, τη διανοµή µικτού µερίσµατος ευρώ 0,6720 ανά µετοχή για τη χρήση 2013. Επί του µικτού µερίσµατος επιβάλλεται φόρος εισοδήµατος νοµικών προσώπων µε συντελεστή 26% καθώς και παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 10%, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 6 και 9 του ν.4110/2013. Το καθαρό µέρισµα που θα εισπράξουν οι µέτοχοι διαµορφώνεται σε ευρώ 0,447552 ανά µετοχή.

Ως ηµεροµηνία αποκοπής του δικαιώµατος συµµετοχής στην ως άνω καταβολή µερίσµατος ορίζεται η 5η Μαρτίου 2014. Από την ίδια ηµεροµηνία οι µετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος θα είναι διαπραγµατεύσιµες στο Χρηµατιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωµα συµµετοχής στην καταβολή του µερίσµατος.

∆ικαιούχοι στην καταβολή µερίσµατος είναι οι µέτοχοι που θα είναι εγγεγραµµένοι στα αρχεία του Συστήµατος Άυλων Τίτλων [Σ.Α.Τ.] στις 7 Μαρτίου 2014 [record date], τηρουµένων των περιορισµών του άρθρου 8 παρ.5 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος*.

Ως ηµεροµηνία έναρξης πληρωµής του µερίσµατος ορίζεται η 13η Μαρτίου 2014, η δε καταβολή του θα πραγµατοποιηθεί σύµφωνα µε τη διαδικασία που ορίζεται στον Κανονισµό του Χρηµατιστηρίου Αθηνών (ενότητα 5) καθώς και κατά τα ειδικότερα προβλεπόµενα στον Κανονισµό Λειτουργίας του Συστήµατος Άυλων Τίτλων, ως εξής:

α) µέσω των χειριστών, δηλαδή των χρηµατιστηριακών εταιριών που οι ίδιοι οι µέτοχοι έχουν επιλέξει και εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του µερίσµατος.

Η Τράπεζα θα πιστώσει στις 13 Μαρτίου 2014 τους τραπεζικούς λογαριασµούς των χειριστών, οι οποίοι στη συνέχεια θα καταβάλουν τα χρήµατα στους δικαιούχους. Σηµειώνεται ότι ο επενδυτής δύναται να ανακαλέσει την εξουσιοδότηση που έχει παράσχει στο χειριστή µε σχετική αίτησή του στην εταιρεία «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυµη Εταιρεία» (ΕΛ.Κ.Α.Τ.), η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί τουλάχιστον 5 εργάσιµες ηµέρες πριν από τηνηµεροµηνία πληρωµής του µερίσµατος.

β) απευθείας από την Τράπεζα της Ελλάδος, είτε µε πίστωση του τραπεζικού λογαριασµού που είχε δηλώσει ο µέτοχος είτε µε επιταγή, στις περιπτώσεις που ο επενδυτής:
- δεν έχει εξουσιοδοτήσει το χειριστή του,
- έχει ανακαλέσει, µε σχετική αίτησή του στην ΕΛ.Κ.Α.Τ., την εξουσιοδότηση που είχε παράσχει
στο χειριστή του για την είσπραξη του µερίσµατος,
- οι µετοχές του τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασµό της µερίδας του.
Πληρώτρια Τράπεζα θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v