Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALPHA ΑM AEΔΑΚ: Επιστροφή κεφαλαίου με επανεπένδυση σε μερίδια Α/Κ

Η ALPHA ΑSSET MANAGEMENT A.E.Δ.Α.Κ. αποφάσισε να προβεί σε επιστροφή κεφαλαίου με επανεπένδυση σε μερίδια του Αμοιβαίου Κεφαλαίου ALPHA ETF FTSE Athex Large Cap Μετοχικό, σε όσους είναι κάτοχοι μεριδίων κατά την ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date), ήτοι την 4.7.2016, εφόσον η τιμή (NAV) του Αμοιβαίου Κεφαλαίου, υπερβαίνει το 1/100 της τιμής του Δείκτη Αναφοράς την 30.6.2016. Το συνολικό ποσό της επιστροφής κεφαλαίου και η αξία ανά μερίδιο θα προσδιορισθούν με την ολοκλήρωση της αποτιμήσεως της 30.6.2016. Από την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ήτοι την 1.7.2016, τα υφιστάμενα μερίδια του Αμοιβαίου Κεφαλαίου θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με μειωμένη τιμή κατά το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου. Η επανεπένδυση του ποσού της επιστροφής κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την τιμή (NAV) του Αμοιβαίου Κεφαλαίου της 5.7.2016. Τα κλασματικά υπόλοιπα μεριδίων θα αποδοθούν στους μεριδιούχους με τη μορφή μετρητών.

Τα νέα μερίδια θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών την 6.7.2016, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πίστωση των δικαιούχων με τα νέα μερίδια. Από την 12.7.2016 θα ξεκινήσει η καταβολή του χρηματικού υπολοίπου στους δικαιούχους, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Alpha Bank ως ακολούθως:

1. Από τους Χειριστές των δικαιούχων, εφ' όσον τους έχει χορηγηθεί δικαίωμα εισπράξεως.

2. Από το Δίκτυο Καταστημάτων της Alpha Bank στους μεριδιούχους που δεν έχουν ζητήσει είσπραξη από τον Χειριστή τους ή των οποίων τα μερίδια διαχειρίζεται το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε. (ATHEXCSD). Για την είσπραξη των μετρητών από το Δίκτυο Καταστημάτων της Τραπέζης είναι αναγκαία η προσκόμιση του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας των δικαιούχων και των εκτυπωμένων στοιχείων του Κωδικού Αριθμού Μερίδας Επενδυτή (Κ.Α.Μ.Ε.) στο Σύστημα Αυλων Τίτλων (ΣΑΤ). Η πληρωμή σε τρίτο πρόσωπο πραγματοποιείται μόνο με την προσκόμιση εξουσιοδοτήσεως, η οποία θα φέρει τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου όσο και του εξουσιοδοτούμενου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Δ.Α.Τ. και Α.Φ.Μ.), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Αστυνομική ή άλλη Αρχή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι μεριδιούχοι να επικοινωνούν με την ALPHA ASSET MANAGEMENT A.E.Δ.Α.Κ, τηλ. 210 326 2948.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v