Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Με βήμα σημειωτόν οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Πτωτικά το γεν καθώς η BoJ προχωρά σε δημοπράτηση εντόκων με αρνητικό επιτόκιο. Συγκρατημένη αισιοδοξία από τα μεγέθη της Κίνας.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τελευταία αντιφατικά στοιχεία για την Κίνα, αλλά και τις πρωτοφανείς κινήσεις από την Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 15.138 μονάδες. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,2% καθώς έγινε γνωστό ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία σε δημοπράτηση εντόκων γραμματίων με αρνητικό επιτόκιο.

 Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,37% στις 23.317 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,27% στις 1931 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX σχεδόν αμετάβλητος με οριακή υποχώρηση 0,06% στις 5369 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,55% στις 2313 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,43% στις 2408 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την κινεζική οικονομία δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για το βιομηχανικό κλάδο ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 3 μηνών και οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, αλλά οι αναλυτές δηλώνουν επιφυλακτικοί. Επισημαίνουν πως οι υποδείκτες δεν υποστηρίζουν την εικόνα μίας δυναμικής ανάκαμψης και επισημαίνουν πως ο πληθωρισμός παραγωγού βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο 7 μηνών.

«Η αστάθεια ενισχύεται στις αγορές επειδή ο κόσμος είναι νευρικός για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας» εξηγεί ο Elmer Funke Kupper διευθύνων σύμβουλος του αυστραλιανού χρηματιστηρίου ASX και συμπλήρωσε «Ανησυχώ αρκετά για αυτό».

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 0,2% στα 1.243 δολ. ανά ουγκιά, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών Treasuries υποχωρούν στο 2,1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v