Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι αγορές της Ασίας

Με κέρδη κλείνει η εβδομάδα για τις αγορές της Ασίας, μετά την έντονη αναστάτωση των τελευταίων εβδομάδων. Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και τα πρώτα θετικά μηνύματα από την ευρωζώνη δίνουν στήριξη στις αγορές.

Διστακτικά βήματα ανόδου καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας, κλείνοντας έτσι την πρώτη εβδομάδα κερδών μετά από 7 πτωτικές εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,01%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,19% στις 23.289 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,31% στις 1925 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με άνοδο 0,55% στις 5399 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,06% στις 2303 μονάδες και ο CSI 300 υποχωρεί κατά 0,07% στις 2394 μονάδες.

Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,5% στις 137,72 μονάδες. Στην εβδομάδα, ο δείκτης καταγράφει άνοδο 3%.

Η αμερικανική αγορά έκλεισε με ισχυρά κέρδη καθώς ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 200 μονάδες. Τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και  τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης, έδωσαν την αφορμή στους επενδυτές να επιστρέψουν στα χρηματιστήρια.

«Έχουμε καλά στοιχεία από τις ΗΠΑ» εξηγεί ο Τιμ Σρέντερς, της Pengana Capital και συμπληρώνει: «Η αγορά φαίνεται πως βλέπει όλα αυτά τα στοιχεία χωρίς μεγάλη εμπιστοσύνη κι έτσι υπάρχει αστάθεια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v