Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Ρευστοποιήσεις κερδών στο Τόκιο μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών. Ανακάμπτει το ιαπωνικό νόμισμα στα 117,64 γεν έναντι του δολαρίου. Επιμένει ανοδικά η κινεζική αγορά, σε νέο υψηλό τριετίας με το βλέμμα στην κεντρική τράπεζα.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας μετά από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις. Ο ενεργειακός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο του ΟΠΕΚ και με το καρτέλ να δείχνει αδύναμο να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για τη συγκράτηση των τιμών πετρελαίου.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,78% στις 17.248 μονάδες λόγω της ανάκαμψης του ιαπωνικού νομίσματος στα 117,64 γεν έναντι του δολαρίου

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,33% στις 24.033 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi οριακά υψηλότερα κατά 0,06% στις 2754 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX κατά 0,02% στις 5381 μονάδες

Ανοδικά πάντως εξακολουθεί να κινείται η κινεζική αγορά, συνεχίζοντας το ράλι που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα με την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων στην Κίνα και τα σενάρια για νέες κινήσεις. Ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,99% στις 2630 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,16% στις 2754 μονάδες. Στο έτος, ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 24%. Εάν διατηρηθεί αυτή η πορεία, θα πρόκειται για την καλύτερη ετήσια απόδοση του δείκτη από το 2009.

«Μεσοπρόθεσμα, τα πράγματα κινούνται σε θετική κατεύθυνση για τις περισσότερες οικονομίες, αλλά η ανάπτυξη παραμένει παγκοσμίως χαμηλότερη» εξηγεί ο Angus Gluskie της White Funds Management και συμπληρώνει: «Θέλεις να είσαι στις αγορές, αλλά δεν περιμένεις εντυπωσιακές αποδόσεις».

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία πάντως, είναι ενθαρρυντικά. Μετά την απροσδόκητη αναβάθμιση του ρυθμού ανάπτυξη στο 3,9% για το τρίτο τρίμηνο, χθες έγινε γνωστό πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη εκτινάχθηκε σε υψηλό 7 ετών το Νοέμβριο .

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v