Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν οι κινεζικές αγορές με κινητήριο δύναμη τα σενάρια για νέα χαλάρωση πολιτικής. Κλειδώνουν κέρδη στο Τόκιο καθώς απογοητεύουν τα οικονομικά μεγέθη. Κάθετη πτώση για το πετρέλαιο.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, ενώ συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου με την προσοχή των επενδυτών να εστιάζεται στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με το Ιράν

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,9% στις 19.034 μονάδες. Οι επενδυτές κλειδώνουν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Άλλωστε, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Tankan απογοήτευσε τις αγορές, ενώ παράλληλα το δολάριο υποχωρεί έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,42 γεν.

Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,62% στις 2028 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με υποχώρηση 0,5% στις 5832 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,28% στις 3796 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,66% στις 4118 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,6% στις 25.051 μονάδες.

Το κλίμα στην κινεζική αγορά επηρεάστηκε από την εκτίμηση για νέα χαλάρωση της πολιτικής, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για μείωση στη φορολογία ακινήτων. Οι δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την κινεζική οικονομία που ανακοινώθηκαν σήμερα, εντείνουν τα σενάρια για νέες κινήσεις και κυρίως για μείωση του λόγου υποχρεωτικών αποθεμάτων για τις τράπεζες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η αγορά μαύρου χρυσού, όπου οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά μετά τη χθεσινή βουτιά καθώς παρατείνονται οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις των έξι δυνάμεων με το Ιράν που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε άρση των κυρώσεων της Τεχεράνης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,3% στα 47,48 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες κατέγραψε βουτιά 2,2%. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,1% στα 55.08 δολ. ανά βαρέλι

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v