Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικές τάσεις σε όσες ασιατικές αγορές πραγματοποιούν σήμερα διαπραγμάτευση. Μίνι ράλι 2,3% στην Κίνα και 2,6% στη Σανγκάη, ενώ σε υψηλό 15μήνου έκλεισε ο Nikkei. Κλειστές οι αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Ν. Κορέας λόγω αργίας.

Σε νέο υψηλό 15 μηνών έκλεισε το Τόκιο, ενώ μίνι ράλι σημειώνεται στην κινεζική αγορά, μετά τις ανακοινώσεις για νέα projects υποδομής, αλλά και λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές καλλυντικών, υποδημάτων και ενδυμάτων κατά 50% κατά μέσο όρο, στο πλαίσιο του σχεδίου για την ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ιαπωνία έδειξαν αύξηση των εξαγωγών τον Απρίλιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αλλά επιβράδυνση σε σχέση με τον Μάρτιο, στοιχεία που προβληματίζουν καθώς η επιβράδυνση των οικονομιών της Κίνας και των ΗΠΑ δημιουργεί «σύννεφα» στις προοπτικές της εξωτερικής ζήτησης για ιαπωνικά προϊόντα.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,74% στις 20.413,77 μονάδες, ο δείκτης ASX της Αυστραλίας υψηλότερα κατά 091% στις 5.719,9 μονάδες, ενώ κατά 2,26% ενισχύεται ο δείκτης CSI στις 5.063 μονάδες και κατά 2,58% ο Shanghai Composite στις 4.779 μονάδες.

Οι αγορές της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v