Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την μεταποίηση στις ΗΠΑ επιβαρύνουν το κλίμα στις ασιατικές αγορές, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία για την απασχόληση, που εκτιμάται ότι θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις της Fed σε ότι αφορά τα επιτόκια.

Μικτά πρόσημα εμφανίζουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την μεταποίηση στης ΗΠΑ εγείρουν ερωτήματα ως προς το πόσο επιθετική θα είναι η Fed στην αύξηση των επιτοκίων της, την ώρα που το δολάριο υποχωρεί από το υψηλό οκτώμισι μηνών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, παράγοντας που ενδέχεται να είναι καθοριστικός για τις αποφάσεις της Fed.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παρέμενε αμετάβλητος, ενώ χαμηλότερα κατά 0,37% στις 19.938 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Χαμηλότερα κατά 0,15% ο δείκτης ASX στις 5.304 μονάδες και κατά 0,72% ο δείκτης Kospi στις 2.009 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,53% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 22.500 μονάδες, κατά 1,56% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.510 μονάδες και κατά 2,82% ο δείκτης CSI στις 3.693 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v