Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Απώλειες στο Χρηματιστήριο του Τόκιο με αφορμή την ισχυροποίηση του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Πιέσεις σε εξαγωγικές εταιρείες. Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο.

Mικτές τάσεις επικρατούν στα κύρια ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν.

Στο Τόκιο ο Nikkei υποχωρεί 0,34%, στις 19.454 μονάδες, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει κέρδη 0,30%, στις 22.521 μονάδες.

Απώλειες 0,19% σημειώνει ο Shanghai Composite Index που κινείται στις 3.159 μονάδες.

Η ισχυροποίηση του αμερικανικού νομίσματος προκάλσε πιέσεις σε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Απώλειες κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Nissan, Honda, Mitsubishi, Toyota.

Στο κόκκινο και χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως οι Sompo και T&D Holdings.

Σημειώνεται ότι το δολάριο καταγράφει πτώση σε σχέση με το γεν, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 116. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία τους στα 1,05.

Εν τω μεταξύ πτωτικές τάσεις καταγράφονται για το πετρέλαιο, με την τιμή του να κινείται στα 53,6 δολάρια ανά βαρέλι. Απώλειες 0,31% για το χρυσό, που διαμορφώνεται στα 1.176 δολάρια ανα ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v