Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στον Τραμπ

Την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία στις ΗΠΑ, αναμένουν οι αγορές, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για νέα εκτελεστικά διατάγματα για επανεξεταση των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου. Ώθηση στο Τόκιο από την υποχώρηση του γεν.

Στις ΗΠΑ και τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον τομέα τις υγείας και το ελεύθερο εμπόριο στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, με την αποδυνάμωση του γεν να δίνει ώθηση στο Τόκιο.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του Τραμπ για την Υγεία καθυστέρησε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα, αν και δεν είναι ακόμα βέβαιο πως θα περάσει.

Από την άλλη πλευρά, δημοσίευμα του Reuters κάνει λόγο για προετοιμασία 14 νέων εκτελεστικών διαταγμάτων για επανεξέταση και των 14 συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,93% στις 19.262 μονάδες.

Κέρδη 0,9% για τον κινεζικό CSI στις 3.493 μονάδες, 0,64% για τον Shanghai Composite στις 3.269 μονάδες και 0,73% για τον ASX στις 5.796 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng παραμένει αμετάβλητος στις 24.326 μονάδες και ο Kospi υποχωρεί κατά 0,17% στις 2.168 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v