Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Τραμπ στις ασιατικές αγορές

Προβλητισμός στις ασιατικές αγορές μετά την αποτυχία Τραμπ να περάσει τις αλλαγές που ήθελε στην Υγεία. Μικτή εικόνα στην Κίνα, με τις ανησυχίες για τις πολιτικές του Πεκίνου σε ακίνητα και νομισματική πολιτική να αντισταθμίζονται από τα θετικά στοιχεία για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ να περάσει την μεταρρύθμισή του στον τομέα της υγείας δημιουργεί ερωτήματα για την ικανότητά του να περάσει τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές δαπάνες που επιθυμεί προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία.

Λίγο καλύτερη η εικόνα στα κινεζικά χρηματιστήρια, όπου οι ανησυχίες για τις πολιτικές του Πεκίνου, μετά τους νέους περιορισμούς στον κλάδο των ακινήτων, και τις ενδείξεις περαιτέρω περιορισμού της νομισματικής πολιτικής, αντισταθμίζονται από τα θετικά στοιχεία για την κερδοφορία των κινεζικών επιχειρήσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% χαμηλότερα, ενώ πτώση 1,54% καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.965 μονάδες

Χαμηλότερα κατά 0,12% ο δείκτης ASX στις 5.789 μονάδες, κατά 0,44% ο Hang Seng στις 24.251 μονάδες, κατά 0,61% ο Kospi στις 2.155 μονάδες, κατά 0,23% ο CSI στις 3.481 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κινείται οριακά χαμηλότερα, στις 3.267 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v