Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Δεν φόβισε τους επενδυτές στην Ασία η απειλή Τραμπ να αφήσει να "μπει λουκέτο" στις κρατικές υπηρεσίες και να τερματίσει τη συμφωνία NAFTA. Η προσοχή στραμμένη στην ετήσια σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «προσπερνούν» τις απειλές Τραμπ ότι θα αφήσει τις ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες να «βάλουν λουκέτο» αν δεν εγκριθούν πόροι για το χτίσιμο του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και ότι θα βάλει τέλος στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο Jackson Hole, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες πραγματοποιούν την ετήσια σύνοδό τους. Αύριο θα μιλήσουν οι επικεφαλής της Fed και της ΕΚΤ, ωστόσο οι επενδυτές δεν αναμένουν ότι θα στείλουν κάποιο «μήνυμα» σε ότι αφορά τη νομισματική πολιτική των δυο κεντρικών τραπεζών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,4% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,29% στις 19.378 μονάδες.

Απώλειες 0,17% για τον Shanghai Composite στις 3.282 μονάδες και 0,3% για τον CSI στις 3.744 μονάδες, ενώ αντιθέτως οριακά υψηλότερα κινείται ο ASX στις 5.796 μονάδες, κατά 0,37% ενισχύεται ο δείκτης Kospi στις 2.375 μονάδες και κατά 0,52% ο Hang Seng στις 27.544 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v