Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για την αύξηση του αμερικανικού προστατευτισμού επανέρχονται στο προσκήνιο. Ανάκαμψη στα ομόλογα μετά τη διάψευση του Πεκίνου οτι θα μειώσει τις αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων. "Βουτιά" 11% για το Bitcoin.

Σε χαμηλότερο επίπεδο τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών για την αύξηση του αμερικανικού προστατευτισμού, μετά από δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο ο Καναδάς πιστεύει όλο και περισσότερο πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανακοινώσει σύντομα την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη NAFTA, ενώ το Πεκίνο εκφράζει ανησυχία για τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στις κινεζικές επενδύσεις επί αμερικανικού εδάφους.

Εν τω μεταξύ, τα ομόλογα ανέκαμψαν μετά την διάψευση από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές ότι σχεδιάζουν να μειώσουν ή να σταματήσουν την αγορά αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Παράλληλα, ισχυρές απώλειες, που αγγίζουν το 11%, καταγράφει το Bitcoin, μετά την ανακοίνωση της Νότιας Κορέας ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τις συναλλαγές του κρυπτονομίσματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,5% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,33% στις 23.710 μονάδες.

Αμετάβλητος στις 31.072 μονάδες ο δείκτης Hang Seng, χαμηλότερα κατά 0,48% ο ASX στις 6.176 μονάδες, κατά 0,47% ο Kospi στις 2.487 μονάδες, κατά περίπου 0,1% ο Shanghai Composite στις 3.418 μονάδες και κατά 0,2% ο CSI στις 4.199 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v