Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα στραμμένη η προσοχή. Πιέσεις σε μεταλλευτικές εταιρείες λόγω της υποχώρησης των τιμών του κινεζικού σιδηρομεταλλεύματος. Σε υψηλό τριών ετών το ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, διαγράφοντας τις αρχικές ήπιες απώλειές τους, με την αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνει ώθηση στους δείκτες. Ήπιες πιέσεις σημειώθηκαν στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τις εταιρείες του μεταλλευτικού κλάδου να υποχωρούν λόγω της αποδυνάμωσης των τιμών του κινεζικού σιδηρομεταλλεύματος.

Σε υψηλό τριών ετών το ευρώ, εν μέσω προσδοκιών για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ πτωτικά κινείται το γεν, παρέχοντας στήριξη στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1% στις 23.951 μονάδες, αγγίζοντας ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1991.

Κέρδη 1,43% για τον δείκτη Hang Seng στις 31.818 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,72% ο δείκτης Kospi στις 2.521 μονάδες, με κέρδη 0,8% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.436 μονάδες και 0,8% ο CSI στις 4.258 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχώρησε κατά 0,35% στις 6.165 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v