Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ασιατικές μετοχές. Στο πρόσφατο ράλι του δολαρίου αλλά και την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Αποφασισμένο να πετύχει τους φετινούς στόχους οικονομικής ανάπτυξης το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Θετικά πρόσημα στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κάνουν μια «στάση για ανάσα» μετά τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, ενώ έχουν την προσοχή στραμμένη στο ράλι του δολαρίου αλλά και στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών σχεδόν 20% το α’ τρίμηνο, κάτι που θα είναι και η ισχυρότερη επίδοση των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Ράλι για τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα κήρυξε την αποφασιστικότητά του να επιτύχει τους φετινούς στόχους οικονομικής ανάπτυξης, εν μέσω παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2%,  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει άνοδο 0,8% στις 22.264 μονάδες.

Κέρδη 1,85% για τον Shanghai Composite στις 3.124 μονάδες, 1,95% για τον CSI στις 3.839 μονάδες, 0,99% για τον Hang Seng στις 30.553 μονάδες και 0,66% για τον ASX στις 6.015 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,23% στις 2.468 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v