Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η πολιτική της Κίνας για το γουάν και η κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την ΕΕ, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Ανησυχία Τραμπ για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και την ενίσχυση του δολαρίου.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την υποχώρηση του κινεζικού γουάν εν μέσω ανησυχιών για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται το Πεκίνο το νόμισμα της χώρας, να προβληματίζει τους επενδυτές, αν και οι κινεζικές αγορές δεν αντιδρούν αρνητικά.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο, εν αναμονή της επίσκεψης Γιούνκερ στις ΗΠΑ και μετά την προειδοποίηση της ΕΕ για αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την πολιτική της Fed και εξέφρασε ανησυχία για την πιθανή επίπτωση των αυξανόμενων επιτοκίων και του ισχυρότερου δολαρίου στην αμερικανική οικονομία και την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,54% στις 22.642 μονάδες.

Κέρδη 1,4% για τον Shanghai Composite στις 2.811 μονάδες, 1,3% για τον CSI στις 3.473 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 28.122 μονάδες, κατά 0,33% ο ASX στις 6.375 μονάδες και κατά 0,2% ο Kospi στις 2.286 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v