Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία απογοήτευσαν, ωστόσο το γεγονός πως χθες η Wall Street δεν κατέγραψε σημαντικές απώλειες, ενθάρρυνε τους επενδυτές.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, που προσπαθούν να ξαναβρούν τον βηματισμό τους εν μέσω των αναταράξεων που προκαλεί η κρίση στην Τουρκία, την ώρα που και τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία είναι πιο αδύναμα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι λιανικές πωλήσεις, η βιομηχανική παραγωγή και οι αστικές επενδύσεις της Κίνας αναπτύχθηκαν με ρυθμό χαμηλότερο του αναμενόμενου τον Ιούλιο, κάτι που δείχνει την ανάγκη για περισσότερα μέτρα τόνωσης της οικονομίας από το Πεκίνο.

Ωστόσο, ενθαρρυντικό κρίνεται από τους επενδυτές το γεγονός πως η χθεσινή υποχώρηση της Wall Street ήταν περιορισμένη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei καταγράφει κέρδη 1,96% στις 22.286 μονάδες.

Πτώση 1,16% για τον δείκτη Hang Seng στις 27.612 μονάδες, 0,67% για τον Shanghai Composite στις 2.767 μονάδες και 0,95% για τον CSI στις 3.358 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,71% στις 6.386 μονάδες και κατά 0,43% ο Kospi στις 2.258 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v