Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι αρχικές ζημίες εκμηδενίστηκαν και πλέον οι περισσότεροι δείκτες βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Πάνω από τις 12.000 μονάδες ο DAX. Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την οικονομία.

Αλλαγή κλίματος καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να ανακτούν την ανοδική τους πορεία. Οι επενδυτές βρίσκουν στήριξη στα ενθαρρυντικά μηνύματα από την οικονομία, ενώ παράλληλα, συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

 Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1.05% στις 12.091 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 1,38% στις 5102 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5% στις 6.808 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,92% στις 11.626 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,94% στις 6024 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 1,04% στις 23.398 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

«Η συνολική τάση παραμένει θετική, δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενο sell off. Το βασικό μότο είναι αγοράστε τα χαμηλά» εξηγεί ο Jean Louis Cussac της Perseval Finance

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα στοιχεία για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης καθώς ο δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν τόσο στις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα, όσο και στην περιφέρεια. 

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων για τον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 10 μηνών, αγγίζοντας το Μάρτιο το 52,2 από 51 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική ένδειξη Μαρτίου είχε οριστεί στο 51,9.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η αγορά μαύρου χρυσού, όπου οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά μετά τη χθεσινή βουτιά καθώς παρατείνονται οι πυρετώδεις διαπραγματεύσεις των έξι δυνάμεων με το Ιράν που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε άρση των κυρώσεων της Τεχεράνης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,3% στα 47,48 δολ. ανά βαρέλι, ενώ χθες κατέγραψε βουτιά 2,2%. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 0,1% στα 55.08 δολ. ανά βαρέλι

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v