Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Διχασμένες οι ασιατικές αγορές. Περιορισμένες οι επενδυτικές κινήσεις ενόψει των δεικτών ΡΜΙ. Βρετανικές εκλογές και διαπραγματεύσεις της Αθήνας μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Κλειστό το Λονδίνο λόγω αργίας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου με διστακτικές κινήσεις για τους επενδυτές καθώς η ατζέντα της εβδομάδας είναι «βαριά» και πολλοί οι παράγοντες που χρήζουν προσοχής.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 11.505 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,17% στις 5037 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,41% στις 11.338 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,29% στις 6112 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 23.013 μονάδες.  

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας

Αργότερα, οι αναλυτές αναμένουν τα κρίσιμα στοιχεία για τους δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ της ευρωζώνης. Ο αντίστοιχος δείκτης που ανακοινώθηκε νωρίτερα για την Κίνα απογοήτευσε καθώς καταγράφηκε η μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Απρίλιο του 2014 και οι αγορές «ποντάρουν» τώρα σε νέα νομισματική χαλάρωση από το Πεκίνο.

Οι αγορές όμως, αναμένουν επίσης, το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών της Πέμπτης, αλλά και την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v