Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Με κινητήριο δύναμη τις θετικές εκπλήξεις από την οικονομία, το κλίμα αλλάζει στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Σημαντικά κέρδη για τους περισσότερους δείκτες και θετικό πρόσημο στα futures της Wall. Κλειστό το Λονδίνο λόγω αργίας.

Ανοδικό γύρισμα καταγράφεται στις χρηματιστηριακές αγορές της Γηραιάς Ηπείρου με τους δείκτες του ευρωπαϊκού Νότου να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Οι αρχικές απώλειες εκμηδενίζονται και το κλίμα βελτιώνεται με στήριξη από τις θετικές εκπλήξεις στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά και τη διαβεβαίωση του κ. Σακελλαρίδη ότι η Αθήνα θα ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,32% στις 11.606 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  κατά 1,03% στις 5098 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει άνοδο 0,84% στις 11.481 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 2,28% στις 6233 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 1,07% στις 23.291 μονάδες.  

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω αργίας

Θετικό πρόσημο καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο δείκτης ΡΜΙ για το μεταποιητικό κλάδο της ευρωζώνης αποδείχθηκε υψηλότερος των αρχικών εκτιμήσεων. Συγκεκριμένα, άγγιξε τον Απρίλιο το 52 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 51,9. Τον προηγούμενο μήνα ωστόσο, είχε διαμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα, στο 52,2. 

Ο αντίστοιχος δείκτης που ανακοινώθηκε νωρίτερα για την Κίνα απογοήτευσε καθώς καταγράφηκε η μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Απρίλιο του 2014 και οι αγορές «ποντάρουν» τώρα σε νέα νομισματική χαλάρωση από το Πεκίνο.

Ξεχωρίζει η μετοχή της ελβετικής Syngenta, η οποία καταγράφει άλμα 8,8% καθώς το Bloomberg μετέδωσε ότι η Monsanto κατέθεσε νέα προσφορά εξαγοράς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v