Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών. Βουτιά 4,5% για την Commerzbank.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με οριακά κέρδη την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα της αυριανής συνεδρίασης της Fed.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν και πάλι τα εταιρικά αποτελέσματα και η δραστηριότητα στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η AB InBev αύξησε την προσφορά για τη SABMiller, μετά την πτώση της αξίας της στερλίνας. Η βελγική ζυθοποιία δίνει τώρα 45 στερλίνες ανά μετοχή για τη βρετανική ανταγωνίστριά της, έναντι 44 στερλινών που ήταν η προηγούμενη προσφορά. Σύμφωνα με την AB InBev, η νέα προσφορά αποτιμά τη SABMiller στα 79 δισ. στερλίνες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 341,26 μονάδες, μετά από άνοδο 0,2% τη Δευτέρα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,27% στις 6.724 μονάδες. Στη Γερμανία ο δείκτης DAX κινήθηκε 0,49% υψηλότερα στις 10.247 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,15% στις 4.394 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,03% στις 16.697 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX υποχώρησε 0,18% στις 8.560 μονάδες.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία της απόφαση για την νομισματική πολιτική το βράδυ της Τετάρτης, μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών. Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα έχει δημοσιευτεί η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στο ταμπλό, η μετοχή της BP έκλεισε με πτώση 1,3%, μετά την ανακοίνωσε κερδών που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στον τραπεζικό τομέα, η Commerzbank υποχώρησε 4,5%. Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα πτώση περίπου 30% στα καθαρά κέρδη, στα 209 εκατ. ευρώ.

Βουτιά 6,9% πραγματοποίησε η μετοχή της Mediaset. Ο ιταλικός τηλεοπτικός κολοσσός ενημερώθηκε από την Vivendi της Γαλλίας πως δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για την μονάδα Mediaset Premium.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v