Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Ανακτούν το χαμένο έδαφός τους οι ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στις κινήσεις της Fed. Αρνητική έκπληξη για την Apple η απόφαση της Κομισιόν. Υποχώρηση στην έναρξη της συνεδρίασης δείχνουν τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται τα κέρδη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με «οδηγό» τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, αν και ορισμένοι επενδυτές αμφισβητούν πως αυτό θα συμβεί τον επόμενο μήνα.

Προ ολίγου η Κομισιόν ανακοίνωσε την απόφασή της για την Apple, με την οποία ζητά από την αμερικανική εταιρεία να επιστρέψει στην Ιρλανδία φοροελαφρύνσεις ύψους 13 δισ. ευρώ, απόφαση την οποία λένε οτι θα εφεσιβάλουν τόσο η Ιρλανδία όσο και η Apple. 

Εξάλλου, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, που διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερο του αναμενόμενου επίπεδο τον Αύγουστο. Ο δείκτης υποχώρησε στο 103,5 από 104,5 τον Ιούλιο, έναντι υποχώρησης του δείκτη στο 104,1 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Την ίδια ώρα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Βρετανία βελτιώθηκε στο 104 από 102,6 τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως αργότερα σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,45% στις 344 μονάδες, κατά 0,11% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.845 μονάδες, κατά 0,82% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.631 μονάδες και κατά 0,76% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.458 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street χαμηλότερα δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, με τον τεχνολογικό δείκτη να δέχεται ισχυρότερες πιέσεις, λόγω της απόφασης για την Apple. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v