Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά πριν τον Τραμπ οι ευρωαγορές

Μικρή άνοδος σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στην ομιλία Τραμπ ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη. Νέες πιέσεις για τη στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για Σκοτία.

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα. 

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με μικρή άνοδο, με τον DAX να καταγράφει κέρδη 0,16% στις 11.822 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε 0,13% υψηλότερα στις 7.253 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι παρέμεινε αμετάβλητος στις 4.845 μονάδες. 

Πιέσεις καταγράφηκαν στις μετοχές των Deutsche Borse και London Stock Exchange, βαρύνοντας το κλίμα, εν μέσω νέων προβλημάτων στη συγχώνευση των δυο αγορών.

Στην Ιταλία, ο FTSE MIB εμφάνισε κέρδη 1,71% στις 18.914 μονάδες ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε άνοδο 0,11% στις 9.464 μονάδες. 

Στις αγορές συναλλάγματος, η βρετανική λίρα υποχωρεί στα 1,24 δολάρια μετά από δημοσίευμα των Times που αναφέρει ότι η Τερέζα Μέι προετοιμάζεται για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκοτίας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ανακοίνωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση της Σκοτίας αναμένεται να συμπέσει με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για τη διαδικασία Brexit, κάποια στιγμή το Μάρτιο. 

Οι αγορές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του αμερικανού Προέδρου στο Κογκρέσο την Τρίτη.

Επίσης, οι αγορές περιμένουν περισσότερα στοιχεία από τους αξιωματούχους της Fed τις επόμενες εβδομάδες, για το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων το Μάρτιο. Τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία αναμένεται να ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v