Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Ηπιες μεταβολές στα ευρωπαικά χρηματιστήρια. Κέρδη καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ αντίθετα πιέσεις δέχονται πετρελαικές και αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο επίκεντρο και η συνεδρίαση των G20 στη Γερμανία.

Μικρή πτώση καταγράφουν τα κύρια ευρωπαικά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,02%, στις 7.407 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 καταγράφει απώλειες 0,4%, στις 12.039 μονάδες. Πτώση 0,2% για τον CAC 40 που υποχωρεί στις 5.004 μονάδες.

Σημειώνεται πως χθες ο δείκτης FTSE 100 έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,64% στις 7.415 μονάδες.

Στο προσκήνιο βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι BNP Paribas, Intesa SanPaolo, Commerzbank.

Aντίθετα πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των πετρελαϊκών εισηγμένων αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Μεταξύ των μετοχών που υποχωρούν περιλαμβάνονται οι BMW, Porsche, Εni αλλά και η Τullow Oil, που καταγράφει πτώση της τάξεως του 15%.

Στο προσκήνιο των αγορών βρίσκεται η συνεδρίαση των G20 που ξεκινά σήμερα στη Γερμανία. Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δηλώσεις Τραμπ και Μέρκελ μετά την αποψινή τους συνάντηση.

Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο κινείται σταθεροποιητικά στα επίπεδα των 48,7 δολαρίων ανά βαρέλι. Στα 1.226 δολάρια η τιμή του χρυσού. Μικρές πιέσεις καταγράφονται για το ευρώ, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1.07.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v