Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Προβληματισμός στις ευρωπαϊκές αγορές από τα αποτελέσματα της συνόδου των οικονομικών ηγετών των G20, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ανακοινωθέν της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Οι επενδυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχαν στην παγκόσμια ανάπτυξη για εμπόδια στο εμπόριο, αφού στο ανακοινωθέν του Σαββάτου λείπει η αναφορά κατά του προστατευτισμού, αν και επαναλαμβάνεται η δέσμευση για αποφυγή ανταγωνιστικών υποτιμήσεων νομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή παραμένει στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Το Σάββατο ο Μάρτιν Σουλτς εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ο Τούρκος πρόεδρος τράβηξε και άλλο το σκοινί κατηγορώντας τη Γερμανία –και τη Μέρκελ- για ναζιστικές πρακτικές, ενώ σήμερα πραγματοποιείται το πρώτο προεδρικό debate στη Γαλλία. Επίσης, σήμερα συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο, αν και δεν αναμένεται συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Από το εταιρικό «μέτωπο», οι εισαγγελικές αρχές ερεύνησαν τα γραφεία του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen στο πλαίσιο της έρευνας για σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Audi, η Unilever ετοιμάζεται να πουλήσει ορισμένα brands τροφίμων με στόχο να αντλήσει 6 δισ. στερλίνες, ενώ η Deutsche Bank θέλει να αντλήσει 8 δισ. ευρώ πωλώντας μετοχές με discount 35% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, προκειμένου να ενισχύσει τα οικονομικά και την ανάπτυξή της.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,16% στις 377 μονάδες, κατά 0,14% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.414μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.014 μονάδες και κατά 0,33% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.055 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v