Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλική στήριξη στις ευρωαγορές

Στις γαλλικές εκλογές, το Brexit αλλά και την Ελλάδα στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Ανοικτό το ενδεχόμενο για τρεις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Σε θετικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την καλή εμφάνιση του Μανουέλ Μακρόν στο χθεσινό πρώτο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας να ανακουφίζει τους επενδυτές, την ώρα που το ενδεχόμενο επανάληψης του 2015 στην Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο.

Χθες γνωστοποιήθηκε πως η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν τους επόμενους μήνες αν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μπορεί να ολοκληρώσει τη θητεία του ως πρόεδρος του Eurogroup, μετά τη βαριά ήττα του κόμματός του στις ολλανδικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για τρεις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,14% στις 378 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,33% υψηλότερα στις 5.028 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.063 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,14% στις 7.419 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v