Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Στις ΗΠΑ και τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ στραμμένη η προσοχή, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά και την τρομοκρατική επίθεση χθες στο Λονδίνο. Για "μπλόκο" στη συγχώνευση Deutsche Boerse-LSE ετοιμάζεται η Κομισιόν. Υψηλότερα τα futures της Wall.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην οικονομική ατζέντα ου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Το απόγευμα ανακοινώνονται οι εκτιμήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, αλλά και στοιχεία για την απασχόληση και τις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, η GfK δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις για το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο, που εμφανίζει απρόσμενη επιδείνωση, εν μέρει λόγω των ανησυχιών ότι η άνοδος του πληθωρισμού θα διαβρώσει την αγοραστική δύναμη.

Στα ενδιαφέροντα, το τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, ενώ αυξάνονται οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για τα σχόλιά του περί σπατάλης χρημάτων από τον Νότο σε «ποτά και γυναίκες».

Από το επιχειρηματικό «μέτωπο», το Reuters μεταδίδει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύντομα θα ασκήσει βέτο στην προτεινόμενη συγχώνευση Deutsche Boerse και LSE, ενώ η Societe Generale σχεδιάζει να δαπανήσει επιπλέον 250 εκατ. ευρώ φέτος στις γαλλικές δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,29% υψηλότερα στις 375 μονάδες, οριακά στο "πράσινο" ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.326 μονάδες, κατά 0,23% ενισχύεται ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 5.006 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.952 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται ως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v