Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

Μικρή πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στις ΗΠΑ. Ισχυρή άνοδος για το ευρώ. Ενισχύεται η τιμή του χρυσού.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές στον απόηχο της απόσυρσης του νομοσχεδίου για την υγεία από το Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στους δημοκρατικούς που ήθελαν τη διατήρηση τουObamacare όσο και σε μερίδα των Συντηρητικών.

Στο μεταξύ, η Αγκέλα Μέρκελ κέρδισε με άνεση τις εκλογές στην περιφέρεια του Ζάρλααντ. Σημειώνεται ότι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας η διαφορά μεταξύ Μέρκελ- Σουλτς αναμένεται να είναι μικρή.

Από το «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Ofcom επέβαλε πρόστιμο 42 εκατ. στερλινών στην BT, ενώ η EasyJet θα ανακοινώσει εντός των επόμενων εβδομάδων την τοποθεσία της νέας ευρωπαϊκής της έδρας.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα στοιχεία επιχειρηματικού κλίματος που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ifo στη Γερμανία για τον Μάρτιο.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,4% στις 375 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,59% στις 7.293 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,57% στις 11.996 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 5.017 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,06% στις 10.302 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 20.124 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά 0,6% στα 47,70 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,5% στα 1.257 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,7% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0877 από 1,0800 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v