Σε υψηλό διετίας ο δείκτης DAX

Η ενεργοποίηση της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015 η Φρανκφούρτη, καθώς φθίνουν οι ανησυχίες για το "Trump trade".Οριακές διακυμάνσεις στα futures της Wall.

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών, καθώς η Βρετανία απέστειλε την επιστολή για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, με την οποία ξεκινά η διαδικασία εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιστολή θα φτάσει το μεσημέρι στα χέρια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόνλαντ Τουσκ, ενώ την ίδια ώρα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται πως χθες το κοινοβούλιο της Σκωτίας ψήφισε υπέρ της διενέργειας δεύτερου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της χώρας.

Ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται σε υψηλό δυο ετών, με τις γερμανικές μετοχές να εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, κυρίως στον χρηματοοικονομικό και βιομηχανικό κλάδο.

Η άνοδος, όπως σημειώνουν οι Financial Times, αποδίδεται σε μια γενικότερη βελτίωση της εικόνας στα χρηματιστήρια καθώς φθίνουν οι ανησυχίες για το λεγόμενο «Trump trade».

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της να "μπλοκάρει" τη συγχώνευση των Deutsche Boerse και LSE, κίνηση η οποία ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. 

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες του Reuters κάνουν λόγο για συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές σε κρίσιμα ζητήματα, φέροντας πιο κοντά την τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι δείκτες Stoxx 600 και FTSE 100 κινούνται οριακά σε αρνητικό πεδίο, στις 377 και 7.334 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού σταθεροοπιείται στις 5.049 μονάδες και ο δείκτης DAX της Φρανφκούρτης ενισχύεται κατά 0,4% στις 12.194 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street με οριακές διακυμάνσεις μεταξύ "πράσινου" και "κόκκινου" δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v