Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2% στο ιταλικό χρηματιστήριο

Οι ισχυρές πιέσεις στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο οδήγησαν σε «βουτιά» 2% τον δείκτη MIB του Μιλάνου. Οριακές διακυμάνσεις για DAX 30 και CAC 40. Σταθεροποιητικά το ευρώ. Άνοδος για το πετρέλαιο.

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παρουσιάζεται ιδιαίτερα περιορισμένο καθώς κλειστά παρέμειναν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Από πλευράς μετοχών, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στις ιταλικές τράπεζες με την Banco BPM και Unicredit να υποχωρούν άνω του 4%. Σημειώνεται ότι η βουτιά στις τράπεζες οδήγησαν τον χρηματιστηριακό δείκτη του Μιλάνου σε πτώση 2%.

Αντίστοιχα, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% μετά την είδηση ότι η Peugeot ανακάλεσε 30.000 αυτοκίνητα που είχαν πουληθεί στη Ρωσία.

Στο μεταξύ ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι "οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν υποτονικές". Και συμπλήρωσε: "Οι εγχώριες πιέσεις στο κόστος, ειδικά από τους μισθούς, συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς για να στηρίξουν μια σταθερή και αυτοσυντηρούμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον μεσοπρόθεσμο στόχο μας".

Παράλληλα, ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου παρά τη νέα αύξηση στην άντληση πετρελαίου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 0,8% στα 50,21 δολάρια ανά βαρέλι.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,03% στις 391 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 12.628 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 5.332 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,19% στις 10.884 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με «βουτιά» 2,01% στις 20.783 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,1% στα 1.270 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά σε σχέση με το δολάριο στο 1,1181 από 1,1180 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v