Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Στα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη και στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή. Σήμερα η εξαμηνιαία κατάθεση της επικεφαλής της Fed στο Κογκρέσο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, για τα αποθέματα πετρελαίου και την εξαμηνιαία κατάθεση της επικεφαλής της Fed στο αμερικανικό Κογκρέσο, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη εμφάνισε τις ισχυρότερες επιδόσεις της χρονιάς τον Μάϊο, καθώς αυξήθηκε κατά 1,3% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 1% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Εν τω μεταξύ, σήμερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, περιλαμβανομένου του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα συμμετέχουν σε συνέδριο των Δυτικών Βαλκανίων που πραγματοποιείται στην Ιταλία, με θέμα την οικονομική συνεργασία και τις προσπάθειες αντιμετώπισης της διαφθοράς.

Χθες, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε για τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ, σημειώνοντας σε συνέντευξή της στο CNBC πως «είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τα υπάρχοντα μέλη της ΕΕ να αναζωογονούνται ξαφνικά να ανανεώνονται και να ξαναενθαρρύνονται».

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,77% στις 382 μονάδες, κατά σχεδόν 1% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.400 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.187 μονάδες και κατά 0,67% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.519 μονάδες. 

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v