Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα και τη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Προβληματισμός στις ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες για τις πιθανές αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Έκτακτη σύσκεψη στην VW για τις κατηγορίες για καρτέλ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν τον τόνο στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της Fed.

Από το επιχειρηματικό «μέτωπο», σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα –μεταξύ άλλων- των Akzo Nobel, Norsk Hydro και Rio Tinto (για την οποία η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ξεκίνησε έρευνα για διαφθορά στη Γουινέα), στην Ευρώπη επικρατεί προβληματισμός για το ενδεχόμενο κορυφαίες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να αναγκαστούν να αποσυρθούν από τον Nord Stream αν περάσει η νομοθεσία στις ΗΠΑ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ στη Γερμανία, το εποπτικό συμβούλιο της Volkswagen πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη για να συζητήσει τις κατηγορίες για καρτέλ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Επίσης, αργότερα σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία του Ινστιτούτου IFO για το επιχειρηματικό κλίμα της Γερμανίας τον Ιούλιο.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 379 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,3% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.398 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.139 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.230 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v