Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητος ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600

Μικρή άνοδο σημείωσαν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο. Πτώση για τον IBEX 30 στη Μαδρίτη. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στην Καταλονία.

Ο Καταλανός πρόεδρος Carles Puigdemont, στο γράμμα του προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση αν η περιοχή έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της ή όχι;.

Το γράμμα στάλθηκε μόλις δύο ώρες πριν τη λήξη της διορίας που είχε θέσει η Μαδρίτη. Επιπλέον ο Καταλανός πρόεδρος ζητά συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, συναντάται σήμερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Jean Claude Juncker με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit, Michel Barnier.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Vitor Constancio υποστήριξε στην Ουάσιγκτον ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα αυξηθεί καθώς η οικονομική ανάπτυξη θα ανεβάζει ρυθμούς στην Ευρώπη.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε αμετάβλητος στις 391 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,11% στις 7.526 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,09% στις 13.003 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 5.362 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,75% στις 10.181 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με οριακή άνοδο 0,07% στις 22.428 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,5% στα 51,70 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.306 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου στο 1,1810 από 1,1820 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v