Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι απώλειες για τον γερμανικό DAX

Ο όμιλος Sainsbury ανακοίνωσε μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη λόγω Χριστουγέννων, ενώ η γαλλική Sodexo ανακοίνωσε συμφωνία με τη Huawei, κατά την επίσκεψη του Μακρόν στην Κίνα. Αρνητική η πρόβλεψη για το άνοιγμα της Wall Street.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την ανακοίνωση της Toyota ότι ανακαλεί περισσότερα από 600.000 οχήματα στις ΗΠΑ, για λόγους ασφαλείας.

Από πλευράς δεδομένων, η ανοδική πορεία των εργοστασίων στη Βρετανία συνεχίστηκε για έβδομο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, καθώς οι επιμέρους τομείς, από τους παραγωγούς τροφίμων έως τους κατασκευαστές παιχνιδιών και αθλητικού εξοπλισμού, αύξησαν την παραγωγή τους. Η εργοστασιακή παραγωγή κατέγραψε άνοδο κατά 0,4% από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Στην Ευρώπη, οι ρυθμιστικές αρχές αποφάσισαν να καθυστερήσουν μέχρι τον Μάρτιο κάποια από τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στη Mifid II. 

Στον εταιρικό κόσμο, ο όμιλος Sainsbury ανακοίνωσε μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του 2017, ενώ η γαλλική Sodexo ανακοίνωσε συμφωνία με τη Huawei κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Εμμανουέλ Μακρόν στην Κίνα.

Επιστρέφοντας στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά κατά 0,1%, στις 7,739 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται καθοδικά κατά 0,82% στις 13,277 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κινείται πτωτικά κατά 0,3%, στις 5,506 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, με απώλειες κατά 0,4%, βρίσκεται στις 398 μονάδες.

Η πρόβλεψη για το άνοιγμα της Wall Street είναι αρνητική, με απώλειες για τον Dow Jones κατά 0,4%, τον S&P 500 κατά 0,3% και το NASDAQ κατά 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v