Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές με στήριξη από Κίνα

Σε θετικό έδαφος έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Νέα άνοδος για το ευρώ. Ενισχύθηκαν οι εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών. Κέρδη 2,7% για την Ryanair.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν ήπια κέρδη την Πέμπτη, με τις εταιρείες παραγωγής ημιαγωγών να λαμβάνουν ώθηση από μια ενθαρρυντική πρόβλεψη για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ και τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

Η Κίνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοναδικό αρνητικό σημείο ήταν οι βρετανικές μετοχές, εν μέσω πιέσεων από το ράλι της στερλίνας και με τους traders να ανησυχούν για την κατάσταση της αγοράς ακινήτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 0,2% στις 398,74 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 13.281,43 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,02% υψηλότερα στις 5.948 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,3% στις 7.700 μονάδες.

Το ευρώ συνέχισε την ανοδική του πορεία έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2243 ευρώ από 1,2188 την Τετάρτη.

Η άνοδος του ευρώ έχει παρακινήσει πολλούς αξιωματούχους να εκφράσουν προβληματισμό για ενδεχόμενο αρνητικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ryanair έκλεισε με άνοδο 2,7%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πιλότοι της αποδέχτηκαν αύξηση αποδοχών 20%.

Η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies ενισχύθηκε 5,6%, ενώ η AMS σκαρφάλωσε 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v